Dacian Cioloş, preşedinte al PLUS, a comentat ieşirile incalificabile din ultima perioadă ale ministrului demis al Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Domnul Teodorovici joacă teatru, eu îl cunosc de când era un funcționar în Ministerul Fondurilor Europene și eu dădeam o mână de ajutor la Ministerul Agriculturii, era în 97-98 […] Evident (că nu sunt de acord – n.red.), după părerea mea nu asta înseamnă să fii politician”, a declarat Cioloş.

Jurnalistul Claudiu Pândaru i-a atras atenţia lui Dacian Cioloş că un astfel de personaj există şi în cadrul alianţei USR-PLUS, referindu-se la Andrei Caramitru.

„Nu știu dacă e politician. E înscris în partid, asta nu înseamnă că e politician […] Eu nu îl văd ca pe o voce și domnul Caramitru nu mă reprezintă pe mine. Opiniile dânsului nu sunt și opiniile mele și eu nu mă simt deloc responsabil de declarațiile pe care le face”, a punctat Dacian Cioloş, invitat la o dezbatere electorală la Digi24.

Preşedintele PLUS a arătat totuşi că există o diferenţă importantă între cei doi, care îl face pe Eugen Teodorovici mult mai vinovat în cazul declaraţiilor publice.

„Cât timp îi vom scoate în evidență, chiar dacă domnul Caramitru nu-i ales de nimeni, nu a candidat, dar eu îl văd în mass-media mai des decât politicieni care și-au asumat un mandat și care fac declarații pe baza responsabilității politice pe care o au, în baza unui vot. Domnul Caramitru nu și-a asumat acest vot, își exprimă un punct de vedere, oricine poate. La domnul Teodorovici e altceva, dânsul a candidat, e în Parlament […] La domnul Teodorovici e grav pentru că a primit un mandat din partea alegătorilor și își bate joc de acest mandat.”