Este ştirea momentului în fotbalul mare. Ianis Hagi este foarte aproape de a ajunge la o echipă uriaşă. ”Regele assist-urilor” din Scoția, datorită performanțelor de la Glasgow Rangers, ar putea să prindă transferul vieții în vara lui 2021.

Liverpool, pe urmele lui Ianis Hagi

Liverpool ar fi pe urmele lui Ianis Hagi, românul care are șapte goluri și 12 pase decisive în acest sezon, potrivit presei din Anglia.

Liverpool e sfătuită (n.r. – de Rivaldo) să îl transfere pe Ianis Hagi, dacă Steven Gerrard revine pe Anfield”, a scris publicația Liverpool Echo vineri, la o zi după ce Hagi Jr. a reușit o nouă pasă decisivă, în egalul dintre Slavia și Rangers, din optimile Europa League.

”Fiul legendarului Gheorghe Hagi, în vârstă de 22 de ani, s-a alăturat lui Rangers în vara anului trecut, după o jumătate de sezon de succes, în care a fost împrumutat de la Genk.

A impresionat în tricoul The Gers în acest sezon, marcând șase goluri în 27 de meciuri în campionatul Scoției, iar echipa sa a cucerit titlul”, scriu englezii.

Ianis, propus de marele Rivaldo pe Anfield

Cormoranii merg îngrozitor în campionat în acest moment, iar Jurgen Klopp ar putea pleca de pe Anfield. Dacă nu ia Liga Campionilor, Liverpool riscă să nu prindă deloc cupele europene. În locul germanului ar putea ajunge la The Reds chiar legendarul Steven Gerrard, antrenorul lui Ianis la Rangers.

Marele Rivaldo, al cărui fiu a jucat cu Ianis la Viitorul, e convins, potrivit sursei citate, că românul ”l-ar putea urma pe Gerrard la Liverpool”, când actualul antrenor de la Rangers va reveni pe Anfield.

Ianis Hagi, vizat de mai multe echipe mari

De altfel, Ianis Hagi este vizat de mai multe echipe mari din Europa. În urmă cu trei săptămâni, presa din Spania scria că Ianis Hagi e dorit de Sevilla.

”Chiar dacă încă nu a ajuns încă într-un campionat de înalt nivel din Europa, fiul istoricului Gheorghe Hagi face o treabă excelentă în Scoția, la Rangers. Așa a trezit interesul unor echipe puternice, precum Sevilla. Românul crește cu pași gigantici sub comanda lui Steven Gerrard”, scriau ziariștii de la fichajes.net.

Fiul ”Regelui” rămâne o opțiune și pentru RB Leipzig. Clubul din estul Germaniei e pregătit să forțeze aducerea lui Hagi Jr., în caz că ungurul Dominik Szoboszlai va părăsi echipa.

Ianis Hagi a fost lăudat de presa din Scoția în această stagiune. Românul a fost remarcat nu doar pentru pasele decisive, ci și pentru determinarea și rezistența fizică de care a dat dovadă mai ales în ultimele luni.