Concret, Ministrul Mediului, Costel Alexe, este candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi. Acesta și-a propus să creeze locuri de muncă prin înfiinţarea a trei parcuri industriale, dar şi a unui Birou de reprezentare al instituţiei la Bruxelles.

„Eu, Costel Alexe, cred că operaţionalizarea de parcuri industriale poate crea noi locuri de muncă şi atrage investiţii străine. Economia locală va avea în Consiliul Judeţean, condus de mine, un partener activ. Instituţia va conduce eforturile de transformare a judeţului Iaşi într-un areal de localizare a afacerilor. Prin Parteneriatul Metropolitan extins vom dezvolta parcuri industriale şi incubatoare de afaceri. În următorii 4 ani, vom operaţionaliza cel puţin trei parcuri industriale pentru atragerea de investitori şi punerea la dispoziţie a unei infrastructuri complete în vederea dezvoltării de afaceri care vor genera atât locuri de muncă, dar şi venituri la bugetele comunităţilor”, spune prin intermediul unui comunicat de presă ministrul Costel Alexe, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi.

Acesta propune construirea a trei parcuri industriale ale Consiliului Judeţean Iaşi, parcuri industriale private care să fie construite pe axa Tomeşti – Holboca, şi parcuri tehnologice pe axa Miroslava – Leţcani.

„Aşadar, până în 2024, vom operaţionaliza Parcul Industrial de la Leţcani, cel de la Holboca, precum şi un Parc Industrial în zona Paşcani. De asemenea, avem în vedere două mari zone metropolitane care se pretează pentru proiecţia şi execuţia de parcuri industriale private pe axa Tomeşti – Holboca şi parcuri tehnologice pe axa Miroslava-Leţcani. Este de datoria consiliului judeţean să creeze capacităţi industriale prin parteneriate cu comunele din zona metropolitană pentru că distanţele sunt relativ mici, astfel încât putem imagina noi proiecte tehnologice, industriale sau chiar energetice, cum sunt parcurile fotovoltaice, la Ţuţora sau Podu Iloaiei”, spune Costel Alexe, care este şi liderul PNL Iaşi.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, Alexe îşi propune să creeze şi un cluster IT&C „Iaşi – Innovative Hub”, prin perfectarea unui parteneriat între mediul de afaceri, mediul academic şi mediul administrativ.

„Ceea ce ne dorim noi liberalii, după ce vom câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean şi majoritatea în cadrul legislativului, este ca ‘Iaşi – Innovative Hub’ să devină un loc destinat inovaţiei în toate sectoarele de importanţă strategică pentru această regiune a Europei şi în care industria IT-ului, în special a software-ului, va îndeplini exact rolul pe care îl are, adică cel de industrie suport. În ‘Iaşi – Smart&Innovative city’ ne propunem să concentrăm cât mai mult din capacitatea de inovaţie, cercetare şi creaţie din această parte a României şi a Europa (graniţa de Est). Practic, ne dorim să construim ‘un oraş şi un judeţ al inovatorilor’. Pentru a nu rămâne doar în sfera teoretică, vreau să spun că din punctul meu de vedere ‘Iaşi – Innovative Hub’ presupune: dezvoltarea de produse inovative ‘made in Iaşi’, precum şi atragerea investitorilor străini care vor oferi o creştere economiei ieşene. Susţinerea, promovarea şi facilitarea antreprenoriatului, va crea contextul favorabil pentru dezvoltarea de noi idei, business-uri şi produse noi”, spune candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, ministrul Costel Alexe.

El promite că va investi 5 milioane de euro pentru Parcul tehnologic IT&C, fapt care va crea în primii 2 ani locuri de muncă pentru 1.000 de tineri specializaţi în domeniul IT şi în industriile conexe. Totodată, acesta îşi doreşte ca la Bruxelles să fie înfiinţat un birou de reprezentare al Consiliului Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi,.

Candidatul PNL mai consideră că propunerile sale se adresează şi unui fenomen grav care afectează regiunea Moldovei în ultimii ani, anume exodul de populaţie, mai ales a celei tinere.

Start la campanie în miez de noapte

Ministrul Mediului Costel Alexe şi primarul Iaşiului, Mihai Chirica, candidaţii PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, respectiv, Primăria Iaşi, au dat startul campaniei la miezul nopţii.

Costel Alexe şi Mihai Chirica au venit pe strada Lăpuşneanu pentru a-şi lipi primele afişele electorale pe panourile special amenajate, însoţiţi fiind de colegi de partid aflaţi pe listele pentru consilieri locali şi consilieri judeţeni.

Pe afişele electorale cei doi au lăsat şi câte un mesaj adresat ieşenilor: „Facem echipă pentru ieşeni! Se poate!”, a scris ministrul Costel Alexe, iar primarul Chirica – Iubesc Iaşul, iubesc ieşenii!”.

„E un moment important pentru democraţie. Iaşiul trăieşte un nou început. Avem o echipă care este decisă să muncească patru ani pentru Iaşi şi pentru ieşeni. Este momentul nostru, este momentul în care putem schimba totul din rădăcini. E momentul proiectelor pe care vrem să le susţinem cu o echipă în care cred. Sunt aici împreună cu preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Iaşi, ministrul Costel Alexe. Vrem ca proiectele Iaşiului să devină realitate. Vom munci împreună pentru asta. Patru ani de zile cel puţin, şi toate se vor face în echipă”, a spus primarul Mihai Chirica, care candidează pentru al doilea mandat din partea PNL după ce în 2016 a fost ales din partea PSD.

Acesta a mulţumit ministrului Mediului, deputatul Costel Alexe, că îi susţine candidatura la Primăria Iaşi. Totodată, şi-a arătat susţinerea faţă de Alexe, care candidează la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi.

„Cred că după o perioadă lungă în care mai mult s-a vorbit decât s-a făcut, în această echipă de consilieri locali şi consilieri judeţeni împreună cu primarul Mihai Chirica le vom spune un lucru ieşenilor: vom face în următorii patru ani tot ceea ce s-a promis şi nu s-a făcut. Nu promitem ieşenilor alte autostrăzi, alte spitale, alte drumuri judeţene sau alte parcuri industriale. Promitem ieşenilor că tot ceea ce s-a promis în ultimii ani şi nu s-a făcut de PSD, noi vom realiza. În aceşti 30 de ani judeţul nostru, la nivelul Consiliului Judeţean Iaşi, a fost condus de liberali doar doi ani, timp în care am reuşit modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi, s-a realizat proiectul drumului naţional Iaşi – Suceava, s-a asfaltat drumul judeţean Iaşi – Vaslui, avem Parcul TransAgropolIS, doi ani în care s-a cunoscut dezvoltarea în mediul rural. Vrem să facem echipă cu toţi ieşenii. Vrem să arătăm oraşului nostru, judeţului nostru că se poate iar echipa liberală este soluţia”, a declarat ministrul Costel Alexe, candidatul PNL la Consiliul Judeţean Iaşi.