Un mare dosar de corupție ar putea face victime la vârful politicii românești, chiar printre cei care se străduie în aceste zile să răstoarne guvernul. Este vorba despre un dosar DNA, în care un fost consilier al unui ministru din cabinetul Ponta a fost pus deja sub control judiciar.

Vizat este chiar fostul premier, actual lider al Pro România, despre care anchetatorii caută în prezent informații care să facă legătura între Victor Ponta și o presupusă mită de două milioane de euro, au dezvăluit surse ale Realitatea TV.

Mita ar fi fost oferită în schimbul deblocării unei plăți a statului pentru reabilitarea unui tronson de cale ferată pe ruta București-Constanța.

Denunțătorul ar fi un om de afaceri italian, directorul unei companii prezentă și în România. Acesta s-ar fi întâlnit cu Victor Ponta în Italia, după ce belgienii au început investigația în acest caz, punându-și de acord denunțul chiar cu fostul premier, mai precizează sursa citată.

Astfel, Mario La Sala este prieten cu Ovidiu Silaghi și se prezenta drept consilier al europarlamentarului italian Giovanni La Via, membru în partidul lui Silvio Berlusconi. Iar Victor Ponta îl cunoaște pe Giovani La Via și s-ar fi întâlnit cu acesta în Italia, conform Realitatea TV.

Investigația din acest dosar a fost realizată cu sprijinul Oficiului European de Luptă Antifraudă, dar ar fi existat o anchetă și în Belgia.

Trebuie menționat că Victor Ponta a negat informațiile dezvăluite de postul de televiziune.