Economistul Adrian Câciu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îl acuză pe Klaus Iohannis de ipocrizie. Totul vine după ce președintele s-a declarat nemulțumit de activitatea ministrului Justiției, Stelian Ion.

„Eu cred ca domnul Iohannis e supărat subit pe Stelian Ion pentru că, întâmplător sau nu, „echipa câștigătoare” are dosare penale, începând cu „câștigătorul BigTime”.

Nu că Stelian Ion nici nu ar fi trebuit numit ministru, asta e o chestiune deja depășită.

Supărarea este că nu pune presiune pe DNA să nu facă dosare BigTime câștigătorilor. Cu alte cuvinte, pentru că își respectă fișa postului pe acest subiect.

Interesant este ca Iohannis nu îl acuză pe Hunor că blochează desființarea SIIJ, după ce același Iohannis a făcut pace eternă cu cei care „cumpărau Ardealul”….

Sfântă Ipocrizie, numele tău de scenă este Iohannis!”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Klaus Iohannis dorește remanierea ministrului Justiției

Klaus Iohannis dorește remanierea ministrului Justiției, Stelian Ion, spun surse pentru g4media.ro. Ministrul este în continuare susținut de USR-PLUS. În cazul în care se ia o decizie fără ca aceștia să fie consultați în prealabil, riscăm să ajungem într-o nouă criză guvernamentală mai rea decât cea provocată de remanierea lui Vlad Voiculescu din funcția de minsitru al Sănătății.

Președintele este nemulțumit de faptul că ministrul Justiție continuă proiectul de desființare a Secției Speciale pentru magistrați (SIIJ) în forma radicală, dar și pentru că ministrul a lansat fără acordul său concursul pentru ocuparea posturilor – cheie de procuror șef DIICOT, procuror șef adjunct la DNA și șefi de secție la DNA și Parchetul General.

Sursele au mai spus, pentru g4media.ro, că ministrul Stelian Ion i-a transmis președintelui intenția de a demara concursurile pentru posturile de conducere din parchete, dar Klaus Iohannis nu a dat un verdict pozitiv.

În acest context, pentru a nu fi acuzat de inacțiune, ministru a demarat procedura, care ar urma să se încheie pe 16 septembrie cu transmiterea către CSM a propunerilor de la minister.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin