City Insurance răpunde service-urilor care i-au cerut falimentul și face publice rezultatele sale financiare aferente perioadei ianuarie-iulie 2019. În centrul răspunsului sec dat de City stă o frază emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară(ASF), care garantează, practic, solvabilitatea City Insurance și bunele sale parctici de plată.

” Din acest punct de vedere, precizările ASF apărute în presă – “Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) supraveghează îndeaproape societățile de asigurare autorizate. În cazul în care sunt constatate disfuncționalități în ceea ce privește activitatea acestora sau respectarea
cerințelor de capital, ASF dispune măsurile prevăzute de legislația în vigoare, cum de altfel a și făcut recent. Compania City Insurance este stabilă din punctul de vedere al indicatorilor de solvabilitate.” ne scutesc de alte comentarii pe acest caz punctual.”, transmite City.

Pentru perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2019, Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance raportează:
● Total prime brute subscrise: 239 milioane EUR, echivalentul a 1,132 milioane LEI
● Total număr polițe emise: 4,07 milioane
● Total număr dosare daune plătite: 93,761
● Total volum daune plătite: 143 milioane EUR, echivalentul a 681 milioane LEI

 

Reamintim că un grup format din trei service-uri a solicitat falimentul City Insurance în baza unei creanțe de 1,1 milioane de lei. Detalii puteți vedea AICI.