Liderii celor mai bogate şapte state ale lumii (G7) vor cere OMS o nouă anchetă, transparentă, privind originea coronavirusului, potrivit unui proiect de comunicat ajuns în presă.

Întâlnire la nivel înalt

Este pentru prima dată când liderii G7 se întâlnesc după 2019, SUA fiind reprezentată acum de Joe Biden. Un apel similar a fost iniţiat de administraţia Joe Biden şi urmează deciziei preşedintelui american de a extinde ancheta privind originile pandemiei, potrivit The Guardian.

Anunțul lui Biden a venit și ca urmare a unui raport al unei agenții de informații americane, conform căruia teoria că virusul provine dintr-un laborator din Wuhan nu poate fi exclusă. Cu toate acestea, consensul științific rămâne acela că, probabil, virusul a sărit la oameni de la un animal.

G7 oferă un miliard de doze

Potrivit Bloomberg News, G7 şi-a luat şi angajamentul de a livra 1 miliard de doze de vaccinuri anti-Covid în următorul an, pentru a accelera protecţia la nivel global împotriva covid-19.

Biden a promis, înaintea summit-ului, că SUA vor cumpăra 500 de milioane de doze de vaccin pentru a fi distribuite în alte state.