Toate măsurile din sistemul de transport trebuie să favorizeze aprovizionarea populaţiei, a transmis, vineri, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

“În fiecare zi, evoluţia evenimentelor cu care ne confruntăm din cauza crizei generate de noul coronavirus ne determină să adaptăm măsurile care au fost deja implementate şi să identificăm noi măsuri pentru a limita cât mai mult infecţia cu acest virus a compatrioţilor noştri.

Toate măsurile trebuie să favorizeze aprovizionarea populaţiei. Sistemul de transport, alături de sistemul financiar bancar, alături de sistemul energetic reprezintă lunii vitale pentru funcţionarea economiei. Aceste linii vitale obligatoriu le vom menţine în funcţiune”, a declarat Lucian Bode.

În context, ministrul Transporturilor le-a solicitat românilor să evite deplasările şi să respecte recomandările autorităţilor.

“Vă rog pe toţi cetăţenii României să evitaţi deplasările. În această perioadă grea pentru fiecare dintre noi, pentru sănătatea noastră şi a semenilor noştri este extrem de important să respectăm cu stricteţe recomandările şi regulile comunicate de către instituţiile statului român”, a afirmat Lucian Bode.

Pe de altă parte, şeful de la Transporturi le-a transmis transportatorilor că ministerul de resort intervine în sprijinul lor în interiorul şi în exteriorul ţării.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor este alături de cetățeni în criza provocată de noul coronavirus!

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor este alături de cetățeni în criza provocată de noul coronavirus! Împreună vom reuși să depășim această situație grea!

Posted by Lucian Bode on Friday, 20 March 2020

“Indiferent de cum va evolua situaţia, cetăţenii care interacţionează cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor trebuie să ştie că activitatea de la minister nu se va opri iar intervenţia va fi promptă ori de câte ori se va impune.

Transportatorii care sunt acum într-o situaţia dificilă trebuie să ştie că suntem alături de ei şi intervenim ori de câte ori este nevoie, cu acţiuni întreprinse atât în ţară cât şi în afara graniţelor. Cuvintele de bază pentru fiecare dintre noi trebuie să fie colaborare, responsabilitate, solidaritate şi calm.

Vă asigur că respectând întru totul aceste cuvinte vom putea depăşi această perioadă dificilă fără precedent în istoria României”, a adăugat ministrul Transporturilor, potrivit Agerpres.