Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că Gheorghe Pogea nu mai intenţionează să facă parte din viitorul Executiv şi că parlamentarilor independenţi le revine un portofoliu ministerial.

“Pot să vă spun că Gheorghe Pogea nu mai intenţionează să opteze pentru un nou mandat la Ministerul Finanţelor. Iniţiativa este a domniei sale, pe baza unei discuţii pe care am avut-o cu toţi colegii din Cabinet”, a declarat Emil Boc. Pogea este, în mediul de afaceri, unul dintre cei mai criticaţi membri ai fostului executiv din cauza introducerii impozitului forfetar.

Preşedintele PDL a mai spus că pe lista viitorului guvern un portofoliu va reveni parlamentarilor independenţi.

“Potrivit ponderii pe care o au în structura aritmetică, independenţilor le revine un portofoliu”, a adăugat Emil Boc.

De asemenea, Emil Boc a dat asigurări că viitorul executiv va avea în componenţă mai puţini miniştri decât formula actuală, nedorind să dea alte detalii.

“Nu avem niciun fel de rezervare şi niciun fel de lucru predeterminat. Totul se va decide în PDL prin vot secret. Încă suntem în discuţii cu partenerii de la UDMR, cu colegii de la minorităţile naţionale şi cu partenerii de la grupul independenţilor pentru forma finală a partajării ministerelor, după care fiecare partid va face, potrivit propriilor proceduri, desemnarea candidaţilor, primul-ministru urmând să prezinte lista membrilor Cabinetului”, a arătat Boc.

Potrivit unor suse politice, Finanţele ar urma să revină lui Sebastian Vlădescu, iar Apărarea lui Gabriel Oprea, ca reprezentat al grupului independenţilor.

PDL şi UDMR au convenit o formulă de Guvern care să fie validată în forurile de conducere ale celor două partide.