Toţi membrii Guvernului şi-au depus declaraţiile de avere, a precizat premierul Emil Boc, într-o declaraţie de presă la Palatul Parlamentului.

Pe site-ul Executivului nu sunt actualizate declaraţiile de avere ale miniştrilor Turismului, Elena Udrea; Culturii, Kelemen Hunor; de Interne, Vasile Blaga; Economiei, Adriean Videanu; Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, precum şi a vicepremierului Marko Bela. Unii dintre ei şi-au depus totuşi noile declaraţii de avere pe site-urile instituţiilor pe care le conduc.

Premierul spune că nu a verificat dacă parlamentarii PDL şi-au depus declaraţiile de avere – acuză adusă în timpul dezbaterilor de la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

“Nu am verificat acest lucru. În frunte cu primul-ministru, membrii cabinetului şi-au publicat declaraţiile de avere, fie pe site-ul ministerului, fie pe site-ul guvernului. Împreună cu colegii din cabinet, ne-am publicat declaraţiile de avere. Sper ca, ceea ce decid colegii din Camera Deputaţilor şi apoi din Senat (n.r. la Legea ANI), să devină din nou lege pentru demnitarii din această ţară”, a spus şeful Executivului, care a participat la şedinţa Comisiei Juridice pe tema Legii ANI.

Potrivit acestuia, există o birocraţie care nu este necesară în privinţa depunerii declaraţiilor de avere. ‘Nu cred că avem nimic de ascuns, poate chestiunea aceasta cu adresa. Nu spui adresa imobilului, dar, în rest, tot ceea ce ţine de averea dobândită, trebuie să fie public’, a spus premierul.

El a subliniat că cine nu doreşte să-şi facă publică declaraţia de avere “are o şansă istorică să iasă din viaţa public”.