Gheorghe Gherghina va fi menţinut în funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor, deoarece a fost numit în Guvern ca independent şi nu pe listele unui partid, a declarat premierul Emil Boc, după ce a anunţat că-i dă afară pe toţi secretarii de stat pesedişti.

Întrebat de presă dacă Gherghina va fi înlocuit după ieşirea PSD de la guvernare, Boc a răspuns negativ. „Nu, Gherghina nu va fi schimbat, deoarece a venit în Guvern ca independent”, a spus Boc. Gherghina este secretarul de stat din Finanţe care se ocupă de buget.

Contactat de Mediafax, Gheorghe Gherghina a declarat că nu intenţionează să părăsească postul de secretar de stat. „Deocamdată rămân pentru că nu am venit pe listele PSD. Când se hotărăşte să mă întorc la BNR, mă voi întoarce”, a spus Gherghina. Amintim că, potrivit ultimei scrisori de intenţie convenite cu FMI, bugetul de stat pentru anul 2010 trebuie să fie aprobat până la 31 decembrie 2009.

A fost secretarul de stat al lui Tănăsescu

Gheorghe Gherghina a fost numit secretar de stat la Ministerul Finanţelor în ianuarie 2009, prin decizie a premierului Boc.El a mai lucrat ca secretar de stat în Ministerul Finanţelor în intervalul 2001-2004, în mandatul ministrului PSD Mihai Tănăsescu, fiind responsabil cu probleme de buget. Din 2005, Gherghina a fost director în Banca Naţională. El a făcut parte din PSD, dar acum ocupă un loc de secretar de stat care ar fi revenit PDL, fiind considerat specialist apolitic.

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri dimineaţă, că toţi secretarii de stat ai PSD au fost demişi şi că la fiecare minister vor rămâne cel mult doi secretari de stat.