România va atrage, în acest an, 4,3 miliarde de euro din fonduri europene, după calculele făcute de premierul Emil Boc.

Boc a declarat, miercuri, la Sibiu, că firmele din România ar trebui să acceseze cât mai multe fonduri europene şi să depună proiecte pentru a reuşi să iasă pe piaţa internaţională.

Premierul a anunţat că, din analizele efectuate, reiese că România va atrage, în acest an, 4,3 miliarde de euro din fonduri europene.
“Aceste fonduri europene pot grăbi ieşirea din criză a României. Cele 4,3 miliarde de euro pe care le vom atrage în acest an, coroborat cu creşterea economică de 1,3 la sută, ne vor ajuta să ieşim un pic mai repede din criza economică şi să putem consolida această creştere economică şi relansarea vieţii mai bune în România”, a spus Boc.

El a afirmat că rolul Guvernului este să pregătească un cadru legal ca orice firmă din ţară care merge bine să fie susţinută. În acest sens, el a reluat ideea cotei unice de impozitare de 16 la sută, pe care Guvernul o menţine ca o măsură de sprijin, cea a şomajului tehnic, cea a schemelor de ajutor de stat gen minimis şi cea a ajutorului pe care îl vor primi firmele care vor angaja şomeri.

România a atras în primii trei ani de după aderarea la UE, aproximativ 600 de milioane de euro din cele 5,624 miliarde disponibile pentru anii 2007-2009.