Cancerul pancreatic este uneori greu de detectat. Cu toate acestea, dacă este depistat, tratamentul imediat poate îmbunătăți rezultatul.

Iată câteva semne ale cancerului pancreatic care ar trebui să vă pună pe gânduri și să vă trimită la medic.

1. Îngălbenirea pielii

Cunoscut sub numele de icter, este „unul dintre cele mai clare simptome ale cancerului pancreatic”. Este posibil să observați nuanțe de galben și în ochi.

2. Durerea de spate

Dacă nu există nicio afecțiune evidentă pentru durerea de spate, atunci ar trebui să fie evaluată, deoarece poate fi un semn.

3. Modificări în urină

Reader’s Digest spune că modificarea culorii urinei, care poate deveni maro închis sau ruginiu, poate fi un indiciu al cancerului pancreatic.

4. Modificări ale scaunului

Un alt simptom potențial al cancerului pancreatic îl reprezintă modificările scaunului. Experții au sugerat că „scaunele argiloase sau grase” pot fi markeri pentru boală datorită blocării canalului biliar.

6. Pierderea interesului pentru alimente

Revista Women’s Health spune că un „indicator timpuriu” al cancerului pancreatic este scăderea poftei de mâncare. Dacă nu mai mâncați așa cum o făceați în mod normal, ar putea fi un semn negativ în unele cazuri.

7. Scăderea în greutate

Dacă nu ați urmat un regim sau nu ați crescut activitatea fizică, dar continuați să slăbiți, este timpul să vă alarmați. Dacă mâncați, dar pierdeți în greutate fără niciun motiv, mai exact 5% din greutatea corporală în 6 luni până la un an, atunci e timpul să vizitați medicul.

Sursă foto: Dreamstime