Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Mihaela Bilic vorbește despre boala nemiloasă care face ravagii la nivel mondial. Potrivit acesteia, cancerul, dar și infarctul pot apărea indiferent de ce alimentație avem.

Totodată, nutriționistul susține că secretul vieţii veşnice nu stă neapărat în farfurie. De asemenea, Mihaela Bilic susține că nu pot scăpa de cancer nici vegetarienii, iar cei care renunță la grăsimi nu se pot proteja în fața infarctului.

Ea a maia dăugat că un stil de viață echilibrat ajută, însă nu are un efect miraculos așa cum speră foarte mulți oameni.

„Secretul tinereții fără bătrânețe si al vieții fără de moarte… de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun ca asteptati prea multe de la o farfurie cu mâncare:)

O fi important ce bagam in gura, cât si cum mâncam, dar de aici până la a dobandi nemurirea si sanatatea prin intermediul alimentelor, e cale lunga. In primul rând nu-ti poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie împotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta. Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special si nici nu trebuie sa crezi ca boala reprezinta o pedeapsa pentru “prostiile” pe care le-ai mancat”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Hrana nu este cea mai importantă

Nutriționistul susține că hrana nu este cel mai important factor de luat în calcul în cazul unor astfel de boli. Potrivit acestia, există factori mai mari precum stresul, defectele genetice, care afectează sănătatea tuturor.

Totodată, Mihaela Bilic susține că soarele, zahărul, dar și poluarea și toxinele din mediu au un impact major în apariția bolilor precum cancerul. De asemenea, energia negativă, stresul, grijile, dar și necazurile, ne îmbolnăvesc mai mult decât o face orice altceva, mai spune nutriționistul. 

Acesta le recomandată tuturor românilor să scape de suspiciuni și să își trăiască viața frumos, cu liniște și împăcare, indiferent de cât de scurtă sau lungă va fi.

„Ar fi prea simplu sa putem dobândi controlul asupra vietii doar stiind ce sa mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie sa le luam in calcul insă, din păcate, nu cel mai important. Exista factori cu impact mult mai grav si pe care, de multe ori, nu-i vedem/simtim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afecteaza sanatatea. Incepem sa “ruginim” de la prima gura de aer pe care o respiram la nastere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zaharul, toxinele din mediu, lasa si ele urme. Si cel mai rău ne facem singuri neștiind sa exteriorizam/neutralizam energia negativa, stresul, grijile. Nemultumirea si necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.

Asa că nu vă mai umpleti cu suspiciune si neîncredere farfuriile, ci căutați sa va trăiti viata frumos, cu bunătate, liniste si împacare. Atât cât o fi ea de lungă!”, a mai scris dr. Mihaela Bilic.