Blue Air are, împreună cu turoperatorii parteneri, programate pentru sâmbătă opt zboruri dinspre Bucureşti, Iaşi, Cluj, Suceava şi Timişoara către Antalya. 

"Decizia de operare a venit în urma consultărilor avute pe parcursul nopţii atât cu reprezentanţii tur operatorilor parteneri, agenţii noştri de handling din Antalya, cât şi cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe din România. În paralel, pe parcursul zilei am fost în permanent contact cu echipajele care operau zborurile şi care ne-au reconfirmat ca pe aeroportul din Antalya nu există niciun semn de presiune perceptibil, operaţiunile desfăşurându-se normal" se precizează în comunicat. 

Şase zboruri din şi către aeroportul Ataturk din Istanbul au fost anulate sâmbătă, pe aeroportul Otopeni, după tentativa de lovitură de stat care a avut loc vineri seară în Turcia. 

Potrivit site-ului Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), au fost anulate trei curse care urmau să decoleze în cursul zilei de sâmbătă, două aparţinând companiei Turkish Airlines, iar una operatorului aerian român TAROM. Aeronavele urmau să decoleze la orele 5:55 şi 10:00 (Turkish Airlines) şi la 8:35 (TAROM). 

De asemenea, şi la Sosiri figurau trei curse anulate, care ar fi trebuit operate de aceleaşi companii aeriene. Este vorba despre zborul TK 1041 (Turkish Airlines), cu sosire pe Aeroportul Henri Coandă la ora 01:25, zborul TK 1043 (Turkish Airlines), sosire 5:55, şi zborul RO 262 (TAROM), sosire la 11:55. 

Activitatea pe aeroportul turcesc a fost sistată în urma tentativei de lovitură de stat militară şi în zona acestuia au apărut vehicule militare, care între timp s-au retras. 

Tentativa de lovitură de stat militară pare să fi eşuat sâmbătă după ce populaţia a răspuns apelului preşedintelui ţării Tayyip Erdogan de a ieşi pe străzi pentru a-l susţine. 

Premierul turc, Binali Yildirim, a anunţat, sâmbătă, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Ankara că tentativa de lovitură de stat militară din Turcia s-a soldat până în prezent cu 265 de morţi şi 1.440 de răniţi, transmite Reuters. El a susţinut că autorităţile au controlul deplin asupra situaţiei în capitala Ankara. AGERPRES