„Ca urmare a deciziei autoritatilor romane, zborurile catre/ dinspre Marea Britanie in perioada 21 decembrie 2020 – 2 ianuarie 2021(inclusiv) vor fi suspendate.

ASTAZI, 21 DECEMBRIE: Pentru a veni in sprijinul pasagerilor sai care vor sa calatoreasca inainte de instalarea restrictiilor de calatorie intre Marea Britanie si Romania prevazute pentru ora 19:00, Blue Air a suplimentat zborurile de la Londra Heathrow (Terminal 2) la Bucuresti Otopeni.

De asemenea, Blue Air a devansat orele de plecare ale zborurilor de pe ruta Bacau- Londra Luton – Bacau pentru a putea sa se incadreze in intervalul permis pentru calatorie azi, 21 Decembrie 2020, pana la ora 19:00.

Astazi, zborurile suplimentare Blue Air cu plecare de la Londra vor avea urmatorul orar:

  • LTN 10:45 – BCM 15: 50
  • LHR (Terminalul 2) 09:55 – OTP 15:05”

Se interzic zborurile din Marea Britanie

Decizie de ultimă oră a autorităților din România, în plină pandemie de coronavirus. S-a hotărât să se interzică zborurile din Marea Britanie către România. Astfel, românii care voiau să se întoarcă în țară să-și petreacă Sărbătorile alături de cei dragi nu vor mai putea să facă acest lucru.

Totul s-a întâmplat după ce în Marea Britanie s-a descoperit o nouă tulpină a coronavirusului. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 20.12.2020,Hotărârea numărul 61 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

De altfel, șeful DSU, Raed Arafat făcuse anunțul cu câteva ore mai devreme. “Am avut o discuție și domnul prim-ministru la telefon și INSP urmează să ne dea un punct de vedere astăzi, o analiză în acest sens. Normal că urmărim situația și normal că dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri.

Problema nu este că crește gravitatea cazurilor, dar că crește numărul infectaților. Analiza INSP se va discuta cu Ministerul Sănătății și restul colegilor”, a precizat Raed Arafat, conform Digi24.

Oficialii britanici de top din sănătate au spus că nu există dovezi că noua variantă ar provoca mai multe decese sau ar reacționa diferit la vaccinuri, însă se dovedește a fi cu până la 70% mai transmisibilă.

România nu este singura țară care ar lua o astfel de decizie. Și alte state din Uniunea Europeană au procedat deja la fel. Totul se întâmplă din cauza răspândirii rapide a infectărilor cu noua mutație de coronavirus.