Decizie de ultimă oră a autorităților din România, în plină pandemie de coronavirus. S-a hotărât să se interzică zborurile din Marea Britanie către România. Astfel, românii care voiau să se întoarcă în țară să-și petreacă Sărbătorile alături de cei dragi nu vor mai putea să facă acest lucru.

S-au interzis zborurile din Marea Britanie

Totul s-a întâmplat după ce în Marea Britanie s-a descoperit o nouă tulpină a coronavirusului.  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 20.12.2020,Hotărârea numărul 61 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Arafat a făcut anunțul

De altfel, șeful DSU, Raed Arafat făcuse anunțul cu câteva ore mai devreme. “Am avut o discuție și domnul prim-ministru la telefon și INSP urmează să ne dea un punct de vedere astăzi, o analiză în acest sens. Normal că urmărim situația și normal că dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri.

Problema nu este că crește gravitatea cazurilor, dar că crește numărul infectaților. Analiza INSP se va discuta cu Ministerul Sănătății și restul colegilor”, a precizat Raed Arafat, conform Digi24.

Oficialii britanici de top din sănătate au spus că nu există dovezi că noua variantă ar provoca mai multe decese sau ar reacționa diferit la vaccinuri, însă se dovedește a fi cu până la 70% mai transmisibilă.

România nu este singura țară care ar lua o astfel de decizie. Și alte state din Uniunea Europeană au procedat deja la fel. Totul se întâmplă din cauza răspândirii rapide a infectărilor cu noua mutație de coronavirus.

VEZI DOCUMENTUL AICI