Ciudata situație se petrece în localitatea Periam din judeţul Timiş. Bătrâna a decedat luni, dar, înainte i s-au recoltat probe pentru coronavirus. Familia o poate înmormânta deabia după cea află dacă femeia avut sau nu COVID – 19.

Nici la capelă, nici la cimitir

Femeia decedată nu poate fi dusă nici la capelă, tot pentru că este suspectă de infectare cu COVID-19. ”Este o situaţie mai specială pentru că una dintre persoanele membre ale familiei este internată de vineri la spital, cu coronavirus. Este vorba despre fiul femeii decedate. Ieri, li s-au făcut teste la toţi, inclusiv la mama celui internat care între timp a decedat. Ea are 83 de ani. Astăzi vor veni rezultatele, pe la ora 11.00, iar apoi femeia poate fi înmormântată. Dealtfel, familia a discutat cu firma de pompe funbre şi s-au înţeles că azi este înmormântarea”, a declarat primarul Cornel Dumitraş.

Certificatul e obligatoriu

”Familia nu se poate atinge de decedată, până când vine certificatul constatator al decesului. Noi avem capelă în comună, dar fiind vorba de o persoană suspectă de coronavirus, este interzis transportul la capelă. Este o situaţie specială, dar trebuie respectate nişte reguli”, a mai declarat primarul.