Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă desfășurată la sediul ministerului pe care îl conduce, că a semnat ordinul pentru amânarea până în martie 2020 a concursurilor din ANAF programate pentru luna noiembrie a anuui curent.

Trebuie precizat că marți, la sosirea la sediul ministerului, Cîțu declarase că una dintre prioritățile sale va fi reorganizarea ANAF. Iar cealaltă prioritate importantă anunțată de el este ținerea sub control a deficitului bugetar.

Florin Cîțu a declarat atunci că restructurarea ANAF este una dintre prioritățile sale, dar, întrebat dacă o va schimba pe șefa acestei instituții, ministrul a răspuns: ”vom vedea”.

Miercuri, în conferința de presă de la Finanțe, Florin Cîțu a declarat: ”Execuţia bugetară de până acum este îngrijorătoare. La zece luni vom avea tot creştere pe deficit. Situaţia confirmă cele mai mari temeri ale noastre referitoare la situaţia bugetară. Toate datele le voi prezenta săptămâna viitoare într-o conferinţă de presă. De asemenea, vă anunţ că am semnat amânarea concursului pentru ANAF, până în martie anul viitor”.

El a insistat că trebuie depășită perioada când ”angajările erau făcute prin ușa din dos” sau pe baza ”carnetului de partid”. În ceea ce privește demiterea șefei ANAF, Florin Cîț a spus că ministrul Finanțelor va face o analiză și va lua o decizie care se impune.

De menționat că ANAF a inițiat în octombrie 66 de concursuri pentru ocuparea de posturi de directori și șefi în cadrul regionalelor și aparatului central din București al agenției.