Raluca Turcan, prim-vicepremierul PNL, a declarat, într-un interviu pentru RFI, că este foarte mulțumită de miniștrii liberali și respinge ideea că ar exista un pact într PSD și PNL.

”Au fost audieri maraton, în timp ce de fiecare dată, la toate guvernele PSD, audierile în comisiile de specialitate erau pure formalități, pe repede înainte, unele dintre ele încheindu-se și în câteva minute (…). Eu ca vicepremier sunt foarte mulțumită de activitatea colegilor mei miniștri”, a declarat Turcan, într-un interviu acordat RFI.

Blat între PSD și PNL?

În plus, Raluca Turcan a făcut referiri și la conduita politică a USR-ului. Aceasta pune accent pe faptul că cei de la USR susțin cu tărie că ar exista un pact între PSD și PNL. Se pare că cei de la USR răspândesc zvonuri despre blatul dintre cele două partide politice.

”Eu cred că fiecare doarme așa cum își pregătește. Așadar, nu comentez conduita politică a USR-ului (…). Cine folosește teoria blatului o face pentru că îi profită electoral și pentru că are alte lucruri de ascuns sau nu are despre ce vorbi. Cum ar fi posibil ca niște oameni, așa cum sunt eu, cum este premierul Ludovic Orban, cum sunt colegii mei din Guvern, cum sunt colegii mei din Parlament, care trei ani de zile s-au luptat cu PSD-ul, care și acum suportă mizeriile, poate e prea mult spus sau șicanele PSD-ului, să poată fi suspectați ca dându-și mâna cu PSD-ul? (…) PNL își dorește în momentul de față alegeri anticipate. În rest, sunt chițăieli pe la ușă”.

Prim-vicepremierul PNL i s-a atras atenția că PNL și PSD au dat mâna în Consiliul general, iar doi consilieri liberali au votat bugetul propus de primarul Gabriela Firea. În replică, Raluca Turcan a spus că cei doi politicieni au fost dați afară din partid.