Bitcoin și Ethereum încă se tranzacționează la niveluri scăzute

Bitcoin a înregistrat cea mai mare scădere a valorii în urma prăbușirii de marți. După ce a fost tranzacționat aproape de 53.000 de dolari, criptoactivul s-a prăbușit până la 43.000 de dolari în decurs de 12 ore. De atunci, prețul BTC s-a tranzacționat în acest interval, iar în această dimineață se situa în jurul valorii de 44.700 de dolari.

În acest timp, Ethereum a cunoscut o scădere similară, anuland avansul per ansamblu din luna septembrie. ETH și-a a început ascensiunea în jurul datei de 1 septembrie, ajungând de la niveluri de tranzacționare de aproximativ 3.200 de dolari până la puțin sub 4.000 de dolari. În prezent, însă, acesta se tranzacționează din nou în jurul valorii de 3.300 de dolari.

Scăderea bruscă a Bitcoin umbrește lansarea sa ca moneda oficială în El Salvador

În ziua în care bitcoin a devenit mijloc de plată legal în El Salvador, țară din America Centrală, prețul bitcoin s-a prăbușit cu peste 7.000 de dolari în câteva secunde.

În acea zi a avut loc o creștere bruscă a lichidărilor, deoarece tokenul a fost adoptat ca monedă oficială a țării, populația din Salvador putând acum să efectueze tranzacții cu obiecte de uz cotidian în criptomonedă.

Cea mai mare lichidare individuală a fost de aproximativ 43 de milioane de dolari, conform Cryptopotato. În 24 de ore au fost lichidate aproximativ 3,5 miliarde de dolari în bitcoin.

Adoptarea în țară nu a fost ușoară, populația făcând cozi la bancomate pentru a retrage dolari americani, potrivit Financial Times.

Ucraina reglementează criptoactivele

Parlamentul ucrainean a legiferat adoptarea unor reglementări oficiale pentru bursele de criptomonede.

Criptomonedele au fost recunoscute legal pentru prima dată prin adoptarea noii legislații, Ministerul ucrainean al Transformării Digitale supervizând implementarea noilor reglementări.

Activele digitale vor putea fi lansate acum în Ucraina, și în plus se va permite instituțiilor bancare să creeze conturi curente pentru deținerea cripto de către companii, potrivit Anastasiei Bratko de la Ministerul pentru Transformare Digitală.

Ministerul a anunțat, de asemenea, că urmărește să obțină noi venituri fiscale din industria cripto, pe măsură ce aceasta se dezvoltă în țară.

Sursă foto: Dreamstime