O nouă lovitură pregătită de Bill Gates. Ce a pus la cale miliardarul chiar de ziua sa

Co-fondatorul Microsoft și fosta sa soție, Melinda, sunt cei mai mari proprietari de terenuri agricole din țară, după ce au achiziționat peste 269.000 de acri, în ultimul deceniu.

Gates a provocat senzație în 2017 când a decis să cumpere terenuri agricole din SUA. Cea mai mare achiziție a fost cea de 520 de milioane de dolari pentru 61 de proprietăți aparținând Canada Pension Plan Investment Board, potrivit Theedgemarkets.

Acele terenuri, care par a fi cea mai mare parte din proprietățile agricole ale lui Gates, aparținuseră anterior unui trust de investiții imobiliare achiziționat de CPPIB în 2013. De atunci, Gates a început să investească masiv în terenuri.

Ce a răspuns Bill Gates

Răspunzând întrebării lansate de un utilizator Reddit, „Hey Bill! De ce cumperi atât de mult teren agricol?”, el a precizat că cercetările despre semințe și biocombustibili au fost motivele principale. „Grupul meu de investiții a avut această opțiune. Nu este legată de schimbarea climei”, a scris Gates în răspuns.

Noile achiziții făcute în timpul unei vacanțe în Turcia

Chiar la începutul acestei luni, presa a dezvăluit că Bill Gates a achiziționat „sute de acri de teren agricol” în Turcia, în timp ce se afla în vacanță, la bordul unui superyacht, care emite aproximativ 19 tone de CO2 pe zi, exact înainte de a merge la conferința privind schimbările climatice din Scoția.

Conform Forbes, miliardarul american a cercetat terenurile în timp ce se afla într-o excursie în Turcia, înainte de cea de-a 66-a aniversare a sa, pe care și-a sărbătorit-o alături de fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

„Vrea să creeze o fermă mare și durabilă în Turcia”, a declarat o sursă pentru New York Post.

Reprezentanții Fundației Bill & Melinda Gates nu au făcut niciun comentariu legat de această informație.

Nimeni nu știe acum unde și cât de mult teren agricol deține

Terenurile agricole au fost achiziționate printr-o constelație de companii, toate legate de grupul de investiții al cuplului, Cascade Investments, cu sediul în Kirkland, Washington. Cascade Investments a cumpărat terenurile agricole printr-o rețea de cel puțin 22 de societăți comerciale cu răspundere limitată din întreaga țară. Din această cauză, nimeni nu știe acum unde și cât de mult teren agricol deține Bill Gates.

După analizarea registrelor imobiliare, s-a constat că în Georgia și Florida firma de investiții a cuplului Gates deține peste 7.000 de acri prin intermediul a două companii cu răspundere limitată, Lakeland Sands și Lakeland Sands Florida, LLC. Ambele au fost fondate în 2012 cu aceeași adresă ca și Cascade Investment.