„Trebuie sa intelegeti ca nivelurile de activitate a virusului nu sunt determinate doar de masurile guvernamentale. Trebuie sa fim atenti cand punem semnul egal intre politica autoritatilor si comportamentul uman. Nu cred ca masurile lor sunt cele corecte”, a transmis Bill Gates într-un interviu acordat MSNBC.

Replica unui consilier OMS

Replica a sosit neîntârziat. Fostul epidemiolog de stat și consilier al OMS, Johan Gieseecke, a spus că Gates se înșală. Potrivit consilierului, strategia Suediei funcționează deoarece se va ajunge în scurt timp la imunizare în masă.

„Cred ca ne descurcam corect si sunt din ce in ce mai multi oameni care arata asta. Tot mai multi indica faptul ca jumatate de milion de oameni din Stockholm au avut aceasta boala. Cei mai multi oameni nici nu observa ca o au. Dau 5-6 interviuri pe zi si pana acum oamenii radeau, spuneau ca ‘racei suedezi prosti nu fac nimic’. Au criticat Suedia, la fel cum a facut Gates acum. Acum lumea se intreaba cum functioneaza, ce se mai intampla? Inainte era doar ‘bla, bla’ sau ‘haha, haha’. Acum pun mai multe intrebari tehnice si sunt interesati, nu te mai tachineaza”, a spus Giesecke, potrivt Expressen.