Trecuseră nouă luni de când Bill Clinton părăsise Casa Albă, după două mandate consecutive, relatează Forbes.com.

Era în ziua de 17 octombrie 2001. Fostul președinte a efectuat un turneu internațional de discursuri. Unul dintre acestea a fost susținut la sediul grupului imobiliar Kushner Companies, din Florham Park, New Jersey. Onorariul pentru acel discurs s-a cifrat la 125.000 de dolari.

Jared Kushner, care ulterior avea să conducă grupul imobiliar pentru mai bine de 10 ani, este azi căsătorit cu Ivanka Trump, fiica președintelui ales Donald Trump.

Donald Trump a anunțat luni că l-a numit pe Jared Kushner consilier-șef, într-un comunicat de presă în care nu a făcut referire la relația lor familială.

Analiștii politici se îndoiesc însă că Jared Kushner va ocupa o poziție oficială la Casa Albă, având în vedere că legea anti-nepotism, valabilă în SUA, interzice președintelui să acorde funcții rudelor.

Kushner a jucat un rol important în campania electorală de anul trecut, în urma căreia Trump a devenit președinte.

În anul 2001 însă, cei din familiile Clinton și Trump nu bănuiau ce le rezervă viitorul. La acel moment, Hillary Clinton se afla abia la începutul carierei politice, în postura de senator. Donald Trump se ocupa de imperiul său financiar. Jared Krushner avea să înceapă relația de dragoste cu Ivanka Trump șase ani mai târziu. Afacerea imobiliară a familiei era încă administrată de tatăl său, Charles Krushner, un susținător convins al Partidului Democrat, din care fac parte Hillary și Bill Clinton.

Charles Kushner a acordat Partidului Democrat, de-a lungul anilor, finanțări în valoare totală de peste 1 milion de dolari. Printre altele, a finanțat cu 90.000 de dolari campania pentru Senat a lui Hillary Clinton din anul 2000.

Jared Kushner însuși, astăzi ginerele președintelui republican Donald Trump, a susținut, de-a lungul timpului, campaniile lui Hillary, virând o sumă totală de circa 11.000 de dolari.

Ce părere au reprezentanții actualului președinte ales despre discursul lui Bill Clinton din 2001, plătit cu 125.000 de dolari? "A fost acum 15 ani, nu cred că are vreo relevanță", a declarat Hope Hicks, purtător de cuvânt al lui Donal Trump.