El a explicat care au fost capitolele la care guvernul său s-a descurcat bine şi care au fost capitolele la care, din păcate, nu s-a întâmplat nimic.

"Am miniştri de care sunt mai mulţumit decât de alţii, nu judec calităţi profesionale, ci calităţi în poziţia de ministru. Unii dintre ei au şi plecat, pe alţii îi urmăresc atent. Va mai urma o evaluare în iunie, cred că sunt unele domenii unde se putea face mai mult şi din iulie să ne angajăm în livrarea de rezultate", a spus Dacian Cioloș, la postul de televiziune Realitatea TV.

 Dacian Cioloş a mai spus că cele şase luni au fost "interesante, dar mai grele" decât credea la preluarea mandatului, "pentru că aşteptarea din partea oamenilor a fost mult mai mare" decât a anticipat.

De asemenea, premierul a spus că, dacă la început a avut o relaţie normală cu partidele, apropierea campaniei electorale pentru alegerile locale a dus la o "tensionare" a relaţiei. "Am fost supuşi mitralierei din toate părţile", a spus premierul, adăugând că unii au făcut din Executiv o ţintă, atacându-l pentru lucruri care veneau din guvernările anterioare.

Potrivit mediafax.ro, Cioloş a mai susţinut că, în acest context, Guvernul său a reuşit să menţină echilibrul şi stabilitatea, într-un context regional dificil.
 
De ce l-a propus pe Vlad Voiculescu la Sănătate

”Am ezitat în această perioadă între un om din interiorul sistemului, un medic care să-l cunoască (…) sau un om din afară care să cunoască sistemul şi care să vină cu credibilitatea unei viziuni echidistante din afara sa”, a explicat Dacian Cioloş, care după demisia lui Achimaș-Cadariu a asigurat interimatul la Ministerul Sănătății.

El a precizat apoi considerentele care l-au făcut să opteze pentru Voiculescu. ”Având în vedere aşteptările foarte mari din partea societăţii şi nemulţumirile care există în sistemul medicale în condiţiile în care pentru foarte mulţi medici oneşti este foarte greu să accepte criticile generalizate, am optat pentru Vlad Voiculescu, un economist cu experineţă de management în sistemul financiar bancar, dar care de câţiva ani cunoaşte bine sistemul medical. A lucrat în mod structurat cu medici din sistem”, a mai spus Cioloş.

Citiți și: DACIAN CIOLOȘ: "NU MĂ ÎNSCRIU în niciun PARTID şi NU CANDIDEZ la alegerile din acest an!" Premierul a făcut BILANŢUL a şase luni de TEHNOCRAŢIE