„Accesul publicului la conţinutul Bibliotecii Digitale a fost restricţionat la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut din cauza defectării mai multor servere şi a aplicaţiei care gestiona baza de date, în condiţiile în care nu exista un contract în vigoare pentru mentenanţa sistemului în parametrii necesari bunei funcţionări. La această situaţie s-a ajuns în urma unor erori de management, care fac obiectul unei misiuni de audit ordonate de primarul general”, susţine sursa PMB, citată de Agerpres. 

Potrivit Primăriei, în perioada imediat următoare, noul manager al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti va dispune toate măsurile necesare pentru achiziţia echipamentelor şi serviciilor necesare continuării şi dezvoltării acestui proiect unic în România. 

„Din păcate a fost nevoie de o situaţie de criză pentru a se descoperi modul defectuos în care era derulat proiectul Bibliotecii Digitale, un proiect în care s-au investit peste trei milioane de euro şi în cadrul căruia au fost scanate până acum peste zece milioane de pagini de manuscrise şi cărţi esenţiale pentru cultura românească. Mă voi asigura nu numai că astfel de situaţii nu se vor mai repeta, ci şi că vor exista resursele necesare şi determinarea pentru dezvoltarea acestui proiect", a afirmat primarul general Gabriela Firea, citată în comunicat.