Acesta este cel mai prost rezultat anual înregistrat de la înfiinţarea BHP Billiton. Comparativ, în exerciţiul precedent, BHP Billiton a înregistrat un profit net de 1,9 miliarde de dolari iar cel mai bun rezultat al său a fost de 23,6 miliarde de dolari în exerciţiul 2010-2011. 

În pofida pierderilor, BHP Billiton a informat că va plăti un dividend de 30 de cenţi pe acţiune, peste nivelul minim prevăzut în noua sa politică de recompensare a acţionarilor dar sub estimările analiştilor care mizau pe un dividend de aproximativ 32 de cenţi pe acţiune. 

"Ultimele 12 luni au fost dificile atât pentru BHP Billiton cât şi pentru industria resurselor. Cu toate acestea, rezultatele noastre demonstrează rezistenţa portofoliului nostru şi diversele modalităţi prin care putem crea valoare pentru acţionari în pofida preţurilor reduse la materii prime", a declarat directorul general de la BHP Billiton, Andrew Mackenzie. 

Cu sediul la Melbourne, Australia, gigantul BHP Billiton a luat fiinţă în anul 2001 în urma fuziunii grupului minier australian Broken Hill Proprietary Co. Ltd. cu rivalul britanic Billiton Plc. 

Agerpres