BERD, care şi-a suspendat activităţile în Rusia după impunerea sancţiunilor occidentale în 2014, iese gradual de pe piaţa rusă, susţin sursele. 

Un purtător de cuvânt al BERD a refuzat să comenteze informaţia. 

Anul acesta, BERD va închide cinci dintre cele şapte birouri din Rusia, au declarat recent pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

În decembrie, Banca Centrală a Rusiei a anunţat că a plasat grupul bancar privat Promsvyazbank sub administrare temporară, aceasta fiind cea de-a treia intervenţie în sprijinul unei bănci private în 2017, după salvarea Otkritie şi B&N Bank. 
În urma acestei decizii. BERD şi-a pierdut participaţia de 11,75% deţinută la Promsvyazbank, cea de a zecea bancă rusească. 

Expobank, controlată de afaceristul rus Igor Kim, cumpără bănci de dimensiuni medii din Rusia, concentrându-se pe activele scoase la vânzare de instituţiile financiare străine. 

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, banca a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu. În prezent, investeşte în Mongolia, Turcia, Maroc,Egipt, Tunisia şi Iordania, precum şi în Grecia şi Cipru, ţări din zona euro afectate însă de criza datoriilor. 

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, cu investiţii în ţară de 7,6 miliarde euro în peste 400 de proiecte.

AGERPRES