Parcul eolian este amplasat în judeţul Tulcea, iar tranzacţia va fi finalizată probabil până în luna octombrie, conform datelor BERD, care ar putea finanţa proiectul printr-un credit acordat LUKErg.

Louis Borgo, responsabil pentru energie şi utilităţi în cadrul BERD, a declarat săptămâna trecută că banca poartă discuţii cu Lukerg Renew GmbH pentru a oferi sprijin pentru cumpărarea unui parc eolian de 84 de Megawaţi amplasat în judeţul Tulcea. Borgo a precizat că nu poate oferi alte detalii având în vedere acordurile de confidenţialitate. ‘Credem în regimul energiilor regenerabile din România şi derulăm mai multe proiecte în această ţară, proiecte care se află în diferite etape ale procesului de aprobare’, a afirmat Louis Borgo.

România atrage investitori interesaţi de energia eoliană datorită stimulentelor guvernamentale şi a amplasării în apropiere de Marea Neagră, unde viteza media a vântului atinge 25,2 kilometri pe oră.

Înfiinţată în 1991, BERD sprijină dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei în statele din Europa Centrală până în Asia Centrală. BERD este deţinută de 61 de state şi două instituţii interguvernamentale (Uniunea Europeană şi Banca Europeană de Investiţii).
Sursa: Agerpres