Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a declarat, vineri, referindu-se la schimbarea sa din Guvern, că şi Hagi era scos din teren de către antrenor, comparând modificările din structura Executivului cu un meci de fotbal, în care miniştrii au fost schimbaţi de „antrenorul Emil Boc”.

„Eu am încercat să exprim mai plastic părerea mea despre remanieri, spunând că este ca la fotbal. Când te trimite antrenorul în teren, nu-l întrebi de ce te trimite acum, de ce te trimite la jumătatea meciului şi nici el nu-ţi dă explicaţii. Când te scoate din teren, chiar dacă ai fost bun, te scoate, poate să te păstreze pentru meciul următor sau te scoate pentru că ai fost slab sau poate a nu-ţi rupe unul picioarele”, a declarat Berceanu.

El a spus că îi pare rău că a fost schimbat, întrucât ar fi dorit să finalizeze „anumite lucruri” pe care le începuse.

„Mie îmi pare rău pentru că nu pot să continuu anumite lucruri până la finalizare, pentru că erau foarte multe lucruri care erau cu complicaţii şi pe care trebuie să le ştii şi nu e aşa de simplu. Când te aşezi în scaunul de ministru trebuie să te gândeşti că după cinci zile, cinci luni sau nu ştiu când o să te scoli”, a mai spus Radu Berceanu.

Fostul ministru al Transporturilor apreciază că succesorul său, Anca Boagiu, nu va avea o problemă, întrucât a mai deţinut acest portofoliu în urmă cu zece ani.

„Eu sunt convins şi îi urez doamnei Boagiu să facă lucrurile bune pe care sunt sigur că poate să le facă. Nu cred că va fi cine ştie ce problemă la Ministerul Transporturilor. A mai fost ministru al Transporturilor, e adevărat acum zece ani, dar nu intră într-un minister în care intri aşa fără să ştii”, a mai spus preşedintele PDL Dolj.

Întrebat cine a fost antrenorul care l-a scos din teren, Radu Berceanu a spus: “Antrenorul a fost domnul Emil Boc. Nu aţi văzut că în unele meciuri a fost scos şi Hagi de pe teren?!”.