Benjamin Netanyahu răspunde atacurilor!

Amintim că bilanțul atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza este de cel puţin nouă morţi şi câteva sute de răniţi. Simultan, cel al bombardamentelor israeliene în Fâşia Gaza este de cel puţin cel puţin 119 morţi şi peste 850 de răniţi.

„Vom răspunde focului cu foc (…) Această operaţiune militară va continua atâta timp cât va fi necesar până când ne îndeplinim scopurile şi obţinem pace şi securitate pentru toţi cetăţenii israelieni”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Israelul, hotărât să se răzbune

Anterior, Benjamin Netanyahu a spus că operaţiunile militare împotriva grupurilor islamiste din această enclavă vor continua.

„Vor continua să plătească scump. Eu am spus că vom genera pierderi grave pentru Hamas şi pentru alte grupuri teroriste. Plătesc deja şi vor continua să plătească scump. Nu s-a terminat încă”, a declarat Benjamin Netanyahu, după o şedinţă ce a avut loc la sediul Ministerului israelian al Apărării, relatează agenţia AFP.

Mai mult, vineri s-a aflat că, potrivit unor surse egiptene, Israelul nu ar dori să accepte medierea pentru a se ajunge la o încetare a focului cu militanţii palestinieni.

Sursele egiptene afirmă că o delegaţie din Egipt s-a întâlnit cu oficiali din Israel pentru medierea negocierii unei încetări a focului. Din păcate, nu s-a ajuns la niciun rezultat pozitiv, Israelul refuzând toate încercările de mediere.

Egiptul a acţionat deseori ca mediator între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas. Delegaţia egipteană mers joi la Tel Aviv pentru a se întâlni cu responsabili israelieni. Aceştia din urmă au precizat că, înainte de orice armistiţiu sau întoarcere la masa negocierilor, vor desfăşura o „amplă operaţiune militară” în Fâşia Gaza.