"Este necesar acum să fie luate măsuri pentru securizarea locurilor de muncă ale oamenilor care rămân în bancă, pentru ca aceştia să aibă unde munci şi la anul şi peste 10 ani. 1.600 de posturi urmează să fie desfiinţate, în următorii doi ani, iar disponibilizările vor începe în momentul în care va fi implementată noua structură a reţelei, care va începe în prima parte a anului acesta", a explicat Stanimir.

Directorul de comunicare al BCR a arătat că managementul băncii are un angajament ferm şi corect faţă de respectarea dispoziţiilor legale de informare / consultare cu sindicatele. Conform codului muncii, consultările se poarta doar asupra măsurilor de reducere a impactului asupra salariaţilor.

"BCR se află într-un proces de restructurare organizaţională cu obiective clare: o bancă profitabilă, puternică şi eficientă. Strategia de business este atributul acţionarilor, nu al sindicatului. Dacă decizia acţionarilor afectează numărul de salariaţi, atunci se discută cu sindicatele. Din acest punct de vedere sesiunile de informare şi consultare au demarat din luna noiembrie şi vor continua", a precizat Stanimir.

Sindicatul Naţional al Salariaţilor din Banca Comercială Română (SNS BCR) afirmă că nu a fost consultat privind deciziile managementului băncii şi că nu au fost purtate negocieri privind reducerile de personal anunţate în decembrie de preşedintele executiv al BCR, Tomas Spurny.
Sursa: Agerpres