Banca Comerciala Romana (BCR) a depasit, in premiera pentru Romania, nivelul record de 2,5 milioane de carduri active, fiind lider de piata cu o cota de aproximativ 19%.

Anul trecut, numarul de carduri de debit active nou emise a crescut cu 6,75%, fata de 2007. De asemenea, in 2008 au fost emise cu 6% mai multe carduri de credit comparativ cu anul precedent.

Cele mai utilizate raman insa cardurile de debit, care reprezinta peste 92% din total cardurilor emise de BCR.

Nu in ultimul rand, s-a remarcat o crestere a numarului si valorii tranzactiilor efectuate cu cardul la ATM si POS in cursul anului trecut. Astfel, numarul tranzactiilor a crescut cu 9%, in timp ce valoarea acestora a crescut cu 31%, pană la peste patru miliarde de euro.

Ponderea majoritara o reprezinta tranzactiile la ATM (aproximativ 90%), insa potrivit BCR, si numarul platilor cu cardul la comerciansi a crescut cu 27% fata de 2007.

“Cel mai mare trafic inregistrat zilnic a avut loc in 22 decembire 2008, cand tranzactile efectuate la bancomate s-au ridicat la aproape 140 milioane lei, iar valoarea tranzactiilor efectuate la POS a insumat  aproape 14 milioane de lei”, a declarat Igor Zganjer, director executiv al Directiei Carduri in cadrul BCR.