Fostul președinte Traian Băsescu a declarat la România TV că există posibilitatea ca autoritățile române să asculte telefoanele cetățenilor, pentru a verifica dacă nu respectă măsurile de prevenție impuse.

Băsescu revoltat față de noile măsuri

Pe de altă parte, Băsescu s-a revoltat la noile restricții impuse de președintele Iohannis. Acesta a fost deranjat de faptul că cei peste 65 de ani nu mai au dreptul să iasă din casă, având în vedere că fostul președinte al României e trecut de acea vârstă.

“După mine Armata trebuie să aibă două roluri: de descurajare a încălcării deciziilor luate de factorii de decizie și să ajute populația. Amintesc de pensionarii care nu au pe nimeni și nici nu pot primi vizita familiilor.

Armata ar trebui să facă tot. De mâine, o să îl sun pe Iohannis să trimită Armata, să îmi plătească facturile și să îmi facă cumpărăturile. Armata trebuie să fie altceva decât Jandarmeria. Armata e prietenoasă cu populația”, a mai declarat Traian Băsescu.

“Președintele și cei care gestionează această criză sunt cu mult în urma ei”

În plus, Traian Băsescu susține că cei care gestionează criza sunt cu mult în urma ei.

“Din păcate, președintele și cei care gestionează această criză sunt cu mult în urma ei. Această strategie cu să luăm măsuri graduale a făcut rău și a extins o epidemie care vom vedea că e prea mare. Acum o săptămână președintele mulțumea guvernului cum ține sub control epidemia. Aducerea în stradă a Armatei nu e tardivă, dar aș spune că dacă se lua măsura acum o săptămână era altceva. Dacă se luau măsuri de stat în casă toată lumea, erau efecte mai mici. Au venit 30, 40 de mii de români din Italia și Spania și nu le-a spus nimeni nimic”, a mai precizat Traian Băsescu.