Traian Băsescu îl distruge definitiv pe Orban. S-a aflat pe cine va ajuta la București. Într-un filmuleț intitulat sugestiv „Candidatura lui Traian Băsescu destabilizează voturile în favoarea unui contracandidat?”, fostul președinte face lumină în ceea ce privește poziția sa în alegerile locale 2020.

El spune clar și răspicat ce vrea să facă cu voturile sale dar și ce l-a determinat să intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

Candidatura lui Traian Băsescu destabilizează voturile în favoarea unui contracandidat?. Răspunsul îl dă chiar Traian Băsescu în debutul materialului video:

„În favoarea doamnei Firea, ceea ce ar fi un dezastru pentru București, dar nu este treaba mea să mă gândesc la asta. Și Ludovic Orban și Barna când au spus nu primim PMP în alianță știau că PMP a obținut la toate alegerile între 8-10% în București.

Ei au considerat că se pot lipsi de cele zece procente. Dacă așa au judecat, responsabilitatea nu-i la PMP. Pentru că ce-ar fi însemnat să spunem: ia uite, nu ne-au primit, ne-au bătut ca pe ăia mici și noi mergem și stăm la sediul partidului și ne uităm cum se desfășoară alegerile. Îmi pare rău, suntem partid parlamentar, suntem partid care a trecut pragul de intrare în Parlament, de la înființare. Deci nu poate să ceară nimeni PMP să se sacrifice pentru că Ludovic Orban și Barna au avut alte interese, alte obiective decât să-l facă pe Nicușor primar. Este problema lor, nu a noastră.

Auzeam, în ultima vreme m-au întrebat mai câțiva ziariști dar o să…Ludovic Orban spune că o să renunțați în ultimele două zile. Aici răspunsul meu este simplu: n-am cum să renunț! În toată cariera mea politică nici n-am vândut, nici n-am cumpărat voturi! Nu sunt geambaș de voturi! Cu asta se ocupă alții. N-am făcut-o și nici nu o voi face niciodată.

Să-mi ceri să anunț că mă retrag și să spun votanților mei: Dați-i voturile lui Nicușor …Păi ce sunt voturile unui politician? Sunt marfă, o vinzi, o negociezi, o târguiești? Ce faci cu ele? Nu am făcut-o niciodată, nu o voi face nici acum! Îmi voi duce campania atât cât voi putea, cât îmi va permite mass-media, până în ultima clipă a campaniei.

Deci nimeni să nu se aștepte la mine, am o traistă cu voturi băieți, o vând! Cumpărați niște voturi pentru Nicușor Dan? Dacă voi n-ați vrut să le luați, și acu’ vreți să vi le fau eu, nu se poate!

În plus, oamenii nu știu un lucru. Nici electoratul nu e mobilă. Să-l muți de la o zi la alta, de la un politician la altul. Nu! Electoratul, de multe ori când faci recomandări, că am mai văzut politicieni făcând recomandări: votați-l pe…, îți întoarce spatele. Pentru că este demnitatea electorului, care se duce votează, el se duce, vrea să voteze pe cineva. Cu mai multe sau mai puține voturi. Dacă acel cineva îi spune: Și acu, după ce s-au cam adunat nu știu câte procente vă cer: dați-le lu’ cutare. Asta nu se poate. Nu se duc oamenii, chiar nu-s mobilă, electorii”.