Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a prezentat în emsiiunea HotNews LIVE, un document care o scoate pe Gabriela Firea din joc. Potrivit documentului, fostul șef al statului a declarat că actualul primar al Capitalei a transferat bani de la Crescent, fosta companie a Securității în compania ei.

Fostul președinte mai spune că acest document arată cum Gabriela Firea a luat dolarii lui Nicolae Ceaușescu și i-a pus în buzunarele ei.

Mai mult decât atât, Traian Băsescu susține că Gabriela Firea este un om ”corupt până în măduva oaselor”.

Declarația completă a lui Traian Băsescu

„Firea e un om corupt până în măduva oaselor, acestă arătare care se îngrijește de oameni este falsă. E un om profund corupt care face bani și din piatră seacă, un om care a distrus aparatul de funcționare a Primăriei, aducând o pelagră administrativă de prin județul Ilfov care nimic de-a face cu Bucureștiul.

Atunci când plânge de mila pensionarilor, a transferat bani din Crescent, fosta companie a Securității, în compania ei. 2,5 milioane de dolari.

A transferat în Casa Press. Vă pot arăta și semnătura doamnei Firea pe acte prin care împrumută bani de la Crescent Maritime din Cipru, banii Securității. Cum a făcut dna Firea să ia dolarii lui Ceaușescu să-i pună în buzunarele ei?

Contractul de împrumut , 100.000 de euro și aici semnătura augustei și preacinstitei Firea.

Împrumută 100 de mii de euro pe care se obligă să-i dea înapoi până la sfârșitul anului, dar la sfârșitul anului spune că se mărește împrumutul cu 400 de mii plus 1,8 milioane. După aceea tot prelungește acest împrumut fără dobândă.”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu recunoaște că are șanse minime la Primăria Capitalei

Traian Băsescu este candidatul din partea PMP pentru funcția de primar al Capitalei. Fostul președinte al României a declarat pentru spotmedia.ro că este conștient de faptul că șansele sale pentru Primăria Municipiului București sunt minime. Totuși, acesta a precizat că dorește să câștige respect.

„Ştiu care e rezultatul alegerilor, îl intuiesc, pentru că nu mai am şansa votului pe om din 2000. Acum bucureştenii vor mai multă politică, e polarizare pe votul politic. Deci şansele mele sunt minime. Dar pot să câştig respect prezentându-mă ca un profesionist”, a spus Traian Băsescu.