Traian Băsescu a avut parte de o trădare neașteptată în politică după ce președintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat pe Facebook intrarea în PSD a președintelui PMP Vâlcea și a altor lideri și venirea iminentă a altora.

„O seara frumoasa! Le spunem bun venit in echipa PSD doamnei Cristina Covaci si domnului Builescu Gheorghe! Sunt bucuros si onorat!”, este scris în mesajul postat pe Facebook.

Câți bani are, de fapt, Traian Băsescu?

Ministru al Transporturilor în mai multe rânduri, primar General al Capitalei, președintele României timp de două mandate și acum europarlamentar. Acesta este CV-ul scurt al lui Traian Băsescu din ultimii 30 de ani. Puțină lume știe însă câți bani are Traian Băsescu.

Acum s-a aflat însă câți bani încasează lunar fostul președinte al României, Traian Băsescu, dar și soția sa, Maria. Înainte de a se dedica carierei politice, Traian Băsescu a fost comandant de navă.

Din declaraţia de avere, se ştie că fostul preşedinte beneficiază de o pensie care i-a adus în ultimul an fiscal aproape 13.000 de euro, de aproape zece ori mai mult decât pensia soţiei de 1.350 de euro. Maria Băsescu primeşte o pensie minimă – 700 de lei lunar.

Fostul președinte al României are în Bucureşti două terenuri, ambele închiriate de la Primăria Capitalei, precum şi un apartament de 250 de mp cumpărat în 2003 alături de soţia sa, Maria Băsescu. Cei doi mai au şi două maşini, un Ford B-Max şi o Dacia Duster.

Pe lângă acestea, fostul preşedinte se laudă şi cu bijuterii, ceasuri şi tablouri în valoare de 171.000 de euro. Mai mult, Traian Băsescu deţine împreună cu soţia zece conturi bancare în care se regăsesc aproximativ 250.000 de euro.

Adevărata avere a fostului preşedinte se regăseşte în hârtii, întrucât aceste deţine mai multe titluri de stat la Ministerul Afacerilor Publice care în total valorează 444.000 de euro.

Traian Băsescu mai primeşte şi o indemnizaţie anuală de 200.000 de lei (41.600 de euro), adică peste 16.500 de lei pe lună (3.400 de euro).

Mai mult, Traian Băsescu primește și, din salariul de europarlamentar, 41.500 de euro, în timp ce fotoliul de senator i-a adus, până în mai 2019, 12.500 de euro (1.200 de euro pe lună). La acestea se mai adaugă cupoane din titlurile de stat şi dividente care însumează în conturile acestuia şi ale soţiei aproximativ 16.500 de euro, scrie Okmagazine.ro

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea