Fostul președinte Traian Băsescu a atacat tema majorării alocațiilor și pensiilor. În opinia sa, acest lucru nu ar trebui să se facă așa cum s-a promis.

„Până la alocații și pensiile, demagogii ăștia ar trebui să facă un lucru simplu. Să mărească pensiile de la 1 ianuarie anul viitor cu 7% și se rezolva problema. E o păcăleală pe care ei o aplică împreună cu liderii pensionarilor. Pensionarii ar trebui să se mulțumească cu indexarea de anul acesta”, a comentat Băsescu.

Fostul președinte a spus ce ar face în locul premierului Victor Orban.

,,Dacă eu aș fi în locul guvernanților, aș ieși în fața pensionarilor și aș spune adevărul, care e situația. Dacă s-au pierdut 300.000 de locuri de muncă, de unde bani pentru majorarea pensiilor? Nu trebuie să distrugi țara pentru niște voturi”, a explodat Băsescu.

„Guvernul ar trebui să împrumute bani pentru investiții. În primul rând ar trebui 10 milioane de euro pentru contruirea autostrăzii Transilvania și 10 milioane de euro pentru sistemul de irigații. Sunt foarte importante și asigură locuri de muncă.”, a adăugat Băsescu.

Starea de urgență menținută

„Mi-e foarte greu să înțeleg ce este aia, după bâlbâielile gubernului. Trebuia să se mențină starea de urgență până la 15 iunie, urmată de starea de relaxare. Starea de alertă nu este explicată în Constituție”, a susținut Băsescu, care i-a apărat pe protestatarii care au ieşit Piaţa Victoriei în 15 martie, în perioada de aşa-zis vid legislativ între starea de urgenţă şi starea de alertă.

„Doamne ce atacaţi au fost! Pentru ce? Ce au făcut oamenii ăia rău? Au prins o nişă de gol legislativ, gol de autoritate, au valorificat-o, s-au dus şi au protestat pentru îngrădirea libertăţilor constituţionale şi cu asta basta. Nu au făcut nimic ca să tulbure ordinea publică. De ce a trebuit să fie etichetaţi? Astea sunt comportamente care generează reacţii. Se solidarizează şi alţii cu ei pentru că au fost trataţi aşa cum au fost trataţi”, a declarat Traian Băsescu la România TV.