Pandemia de coronavirus a lovit crunt România. Autoritățile anunță zilnic circa 1000 de persoane descoperite infectate cu COVID-19, iar situație e departe de a se stabiliza.

Băsescu anunță dezastrul

În acest context, fostul președinte, Traian Băsescu, vine cu cea mai proastă veste. Practic, actualul europarlamentar anunță dezastrul pentru România.

Traian Băsescu spune că declarat că Guvernul va fi nevoit să anuleze alegerile locale în contextul creșterii alarmante a numărului de infecții cu coronavirus. Fostul președinte are însă o altă propunere pentru desfășurarea alegerilor din acest an. Ar fi o premieră pentru România. Alegerile locale să se desfășoare cu vot online.

”(n.r. Guvernanţii) nu vor avea altă soluţie. La viteza cu care creştere numărul de îmbolnăviri constatate zilnic este greu să trimiţi oamenii să ia unul după altul aceeaşi ştampilă, să intre în aceeaşi cabină. Vot prin Internet şi cu asta se închide subiectul”, a declarat Traian Băsescu, anunță România TV.

Alegerile locale ar urma să aibă loc pe data de 27 septembrie 2020. Guvernul a stabilit deja această dată ca fiind oficială.