Traian Băsescu a analizat, la B1 TV, negocierile purtate de Ludovic Orban pentru obținerea voturilor necesare învestirii noului Guvern. Fostul șef al statului a recunoscut că el nu ar fi avut atâta răbdare și că el n-ar fi putut negocia cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după ce acesta a făcut jocurile lui Liviu Dragnea.

Băsescu a arătat și cum ar fi procedat în locul lui Orban: ar fi pus lista miniștrilor pe masă, iar dacă parlamentarii nu o votau în număr suficient, ar fi venit cu o a doua și de aici…. se descurcau ei. Fostul președinte a lăsat să se înțeleagă că un al doilea refuz al parlamentarilor ar fi deschis drumul anticipatelor, adică practic aleșii și-ar fi scurtat singuri mandatul.

În momentul în care a spus că nu ar fi avut răbdarea lui Orban, moderatorul emisiunii de la B1 TV l-a întrebat direct dacă le-ar fi trântit ușa în nas celor cu care ar fi discutat. Răspunsul lui Băsescu a fost prompt:

„Da, aș fi spus ”ăsta e guvernul, vă place, votați, nu vă place, nu votați și vedeți că vă dau și al doilea guvern”. Eu n-aș fi putut să negociez cu Tăriceanu în condițiile de azi. El a fost până ieri partenerul lui Dragnea și Dăncilă și azi vine să se așeze la masă, să-mi pună condiții ca să-mi dea voturile. Du-te, bă, de aici, vezi de drumul tău! Asta e lista guvernului. Votați, bine, nu, vă dau al doilea guvern și vedeți ce faceți”, a declarat fostul președinte.

El a menționat  că apreciază răbdarea de care a dat dovadă președintele PNL zilele acestea.