Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că va demisiona din Parlament pentru a nu încasa pensie specială, în ciuda faptului că social democrații au fost principalul motor al pensiilor speciale.

Ludovic Orban a reacționat imediat după demisia din Parlament anunțată de Marcel Ciolacu. Premierul susține că pensia specială se calculează proporțional cu durata mandatului și liderul PSD are deja un mandat, deci beneficiază de pensie chiar și după ce demisionează.

”O minciună mai gogonată mai rar mi-a fost dat să aud. Sunt obișnuit cu PSD că minte și când respiră, dar nu aș fi crezut că pot fi capabili de asemenea demagogie mincinoasă. În cazul domnului Ciolacu, are un mandat întreg 2012-2016, fiind la al doilea mandat. Nu e adevărat ca cine isi da demisia nu beneficiaza de pensie speciala. I se calculează pensia speciala proportional cu perioada din mandat pe care si-a petrecut-o.

Adică, domnul Ciolacu va avea indemnizația pentru acest mandat, o zi în minus. PSD a inventat pensiile speciale. Sunt șocat de lipsa totala de respect a PSD fata de romani, fata de oameni”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Ludovic Orban a mințit?

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu a venit și cu un răspuns pentru Ludovic Orban pe care în acuză de minciună.

”Acum 4 ani am făcut același gest, în ultima zi de mandat mi-am dat demisia, ca să nu am un mandată intreg si să nu beneficiez de pensie speciala. Așa am simțit eu că este corect. Exact ce v-a explicat dl Orban, dar spunând o minciună mare ca eu am un mandat intreg. Nu am un mandat intreg dle prim-ministru Orban, dumneavoastră in schimb aveți două mandate de parlamentar si beneficiati de pensie speciala”, a spus președintele PSD.

Un alt lider de partid demisionează

După ce Marcel Ciolacu și-a anunțat demisia, Alfred Simonis a anunțat că demisionează și el în ultima zi din Parlament pentru a nu beneficia de privilegii.

Dan Barna, liderul USR a anunțat la scurt timp că demisionează și el, iar același lucru este valabil și în cazul membrilor de partid.

”Așa cum am anuntat în această după-amiază, mâine dimineață deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială.
Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă.

Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmărește eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată.
Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat.
USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare”, a anunțat Dan Barna.