China va „inunda lumea cu credite în yuani”

Pe măsură ce se amplifică zvonurile în jurul „celui mai prost păstrat secret al Bitcoin”, legendarul investitor în Bitcoin și criptomonede, Arthur Hayes, a prezis că o mare putere, China, este pe cale să „inunde lumea cu credite în yuani”, scrie Forbes.

„Dacă China imprimă yuani, își va face loc pe piețele globale și va susține prețurile tuturor tipurilor de active de risc”, a scris Hayes, care a fondat BitMex în cripto-derivate.

El susține că, în curând, China „va arunca gaz” pe focul care este cripto bull market” și va „inunda lumea cu credite în yuani”.

Hayes, director de investiții la fondul de investiții Maelstrom, susține, de asemenea, că Rezerva Federală va începe în curând să-și relaxeze politica monetară strictă, ceea ceva duce la slăbirea dolarului american, permițând Chinei să „se angajeze într-o rundă masivă de stimulente” care va revigora piața sa imobiliară și va crește cheltuielile cu infrastructura.

Date recente au arătat că o scurtă revenire a economiei Chinei, aflată în dificultate, a stagnat, punând presiune asupra președintelui Xi Jinping pentru a stimula creșterea prin măsuri de stimulare.

„Având în vedere că dolarul este cea mai mare monedă de finanțare din lume, dacă prețul creditului scade, toate activele, inclusiv Bitcoin și aurul, vor crește în termenii prețului dolarului Fiat”, a scris Hayes.

Creșterea cantității de bani virtuali din sistem poate avea aceleași consecințe ca tipărirea banilor de către banca centrală

„Partea importantă a acestui pilon al optimismului este că nu e nevoie ca firmele chineze și bogații să cumpere bitcoin. Natura fungibilă a creditului Fiat global va face ca dolarul Fiat să circule în active monetare dure precum bitcoin”, explică Arthur Hayes.

„Creșterea cantității de bani virtuali din sistem poate avea aceleași consecințe ca tipărirea banilor de către banca centrală pentru sistemul financiar”, a declarat Grzegorz Drozdz, analist de piață la Conotoxia.

Capitalizarea pieței stablecoin a scăzut de la aproximativ 200 de miliarde de dolari în mai 2022, la puțin peste 120 de miliarde de dolari la începutul acestei luni, potrivit datelor DeFiLlama.

Bitcoin a depășit temporar pragul de 37.000 dolari

La jumătatea lunii trecute Bitcoin a înregistrat o săptămână importantă în ceea ce privește performanța. Criptoactivul a înregistrat o creștere cu 5,6% în șapte zile, încă de la începutul săptămânii trecute. Acest lucru i-a crescut valoarea la 37.440 de dolari pe eToro. Ulterior, valoarea a scăzut foarte ușor. Mai mult, în a doua parte a săptămânii trecute, prețul monedei s-a păstrat.

În prezent, Bitcoin este tranzacționat cu valoarea de 36.600 de dolari. Drept urmare, a înregistrat o creștere de la 34.600 de dolari în urmă cu o săptămână. Astfel, criptomoneda a cunoscut o creștere impresionantă, de 126% în ultimele 12 luni.

În ciuda acestei evoluții majore, evoluția Ether a depășit bitcoin. Ether a înregistrat o creștere de aproape 7,8% în decurs de șapte zile. La începutul săptămânii precedente, se tranzacționa în jurul valorii de 1.880 de dolari, însă a înregistrat o creștere joi, depășind 2.100 de dolari pentru prima dată din mai 2022.

Criptomoneda a avut o ușoară retragere, însă continuă să se tranzacționeze la peste 2.000 de dolari. În ultimele 12 luni, prețul Ether a înregistrat o creștere cu peste 67%.