Primarul Capitalei, Nicușor Dan a transmis că au fost efectuate plățile pentru stimulentul acordat pentru nou-născuți pentru dosarele depuse în august 2020. De asemenea, acesta a precizat că s-au făcut viramentele și pentru ajutorul financiar pentru familii monoparentale și pentru sprijinului financiar pentru prevenirea abandonului școlar. În ambele cazuri Nicușor Dan a punctat că este vorba despre plățile pentru luna în curs.

„Au fost efectuate viramentele sumelor necesare plății stimulentului pentru nou-născut, pentru dosarele depuse complet în luna august 2020, pentru plata ajutorului financiar pentru familii monoparentale pentru luna în curs și pentru plata sprijinului financiar pentru prevenirea abandonului școlar, tot pe luna în curs.

Stimulentul pentru copiii cu dizabilități va fi virat, ca de obicei, la finalul lunii februarie 2021. De asemenea, am reușit plata diferenței de 250 lei, aferentă lunii noiembrie 2020, pentru adulții cu dizabilități, în sumă totală de 13.350.750 lei.

Sperăm ca după aprobarea bugetului Capitalei, succesiv aprobării bugetului național de către Parlament, să reușim să acoperim pe parcursul anului 2021 toate diferențele de plată, având în vedere faptul că suma totală lunară pentru plata stimulentelor este de 8,4 milioane de euro”, a transmis primarul general în postarea sa de pe Facebook.

Primăria Capitalei sistează anumite finanțări

Pe de altă parte, Nicușor Dan a anunțat joi, tot într-un mesaj scris pe Facebook, că va sista orice tip de finanțare pentru anumite domenii și va redirecționa banii în „investiții prioritare, neglijate de precedenta administrație”.

Concret, acesta a anunțat că va sista orice tip de finanțare pentru construirea unor noi statui în București. Primarul va redirecționa banii în “investițiile prioritare, neglijate de precedenta administrație”.

„Am cerut Corpului de Control să verifice fraudele semnalate de Poliția Capitalei în legătură cu mai multe monumente realizate în anii trecuți în București. Cei responsabili vor fi identificați și sancționați, iar informațiile strânse vor fi trimise mai departe poliției, pentru eventuale inculpări.

Anunț în același timp că Primăria Capitalei sistează pentru acest an orice finanțare pentru noi statui în București. Redirecționăm banii pentru investițiile prioritare, neglijate de precedenta administrație. În modernizarea sistemului de termoficare, în combaterea poluării, în dezvoltarea infrastructurii de transport”, a scris primarul Capitalei, Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea