Veste excelentă pentru angajaţii din România, în special pentru cei care lucrează la stat!

Se întorc tichetele de vacanţă! Ce valoare vor avea acestea în 2021?

Începând cu 2022, bugetarii vor primi din nou tichete de vacanţă. Acestea vor avea o valoare de 1.450 de lei, potrivit programului de guvernare.

Şi angajaţii din domeniul privat pot beneficia de astfel de vouchere de vacanţă, nu doar bugetarii.

“Tichetele de vacanţă au rol în stimularea circulației turistice interne, începând cu anul 2022, pentru salariații din sectorul bugetar și acoperirea contravalorii tichetelor de vacanță acordate de angajatorii din sectorul privat, în special pentru promovarea turismului rural și balnear; valoarea tichetelor de vacanță va fi de 1450 lei”, se arată în programul de guvernare al coaliţiei PNL-PSD-UDMR.

Documentul nu mai menționează faptul că utilizarea voucherelor de vacanță va fi limitată pentru pensiuni agroturistice și stațiuni balneare și că nu vor mai putea fi folosite și la plata sejururilor pe litoral.

Ce alte planuri au noii guvernanţi pentru sprijinul sectorului turistic din România?

Noua coaliţie de guvernare are şi alte planuri atunci când vine vorba despre domeniul turism. Este vorba despre un Program pentru Digitalizarea turismului, care presupune digitalizarea sistemului de evidență a turiștilor în România, cu respectarea normelor GDPR, pentru a dezvolta baza de date care să permită o mai bună țintire a promovării de țară pe categoriile/țările de interes.

Mai mult, în următorii zece ani, 31 de staţiuni balneare din România ar urma să fie modernizate. Este vorba despre finanţarea a unui procent de 50% din cheltuielile eligibile, până la cel mult 200.000 de euro, sub forma unei scheme de ajutor de stat de minimis, transmite România TV.

Turismul a fost unul dintre sectoarele cele mai afectate în anul 2020, ca urmare a unei crize de sănătate fără precedent, precum şi a unei crize sociale şi de urgenţă economică pe fondul izbucnirii pandemiei, se arată în noul program de guvernare. Îndeplinirea obiectivelor asumate în PNRR în domeniul turismului reprezintă unul din instrumentele care vor contribui la dezvoltarea sectorului turismului în România.

Coaliţia va pune accent şi pe dezvoltarea industriei şi activităţilor economice locale, în special prin valorificarea patrimoniului natural şi cultural existent şi pentru aceasta va sprijini ecoturismul şi managementul adecvat al destinaţiilor de turism şi industriile culturale şi creative, ca sectoare importante pentru dezvoltarea locală.