Banca Românească a început să dea credite „Prima Casă”, ale căror costuri includ o dobândă egală cu EURIBOR la trei luni plus 3,95 puncte procentuale pentru euro şi, respectiv, ROBOR la trei luni plus 2 puncte pentru împrumuturile în lei, la care se adaugă comisionul de gestiune datorat FNGCIMM.

„În cadrul celei de-a doua faze a programului «Prima Casă», banca va continua să promoveze atât credite în euro cât şi în lei. Costurile creditelor sunt EURIBOR la trei luni plus 3,95 puncte procentuale şi, respectiv, ROBOR la trei luni plus 2 punte, la care se adaugă contravaloarea comisionului de gestiune datorat către FNGCIMM”, se arată într-un comunicat al băncii.

Comisionul de gestiune datorat Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) este suportat în avans de bancă şi recuperat de la client sub forma unui comision lunar aplicat la soldul creditului.

Evaluarea, suportată de bancă

Banca Românească nu percepe niciun fel de comision de analiză, acordare sau rambursare anticipată. În plus, costul evaluării proprietăţii finanţate va fi suportat de către bancă.

Orientativ, pentru un credit pe 30 ani clientul trebuie să plătească lunar 318 euro pentru un credit cu o valoare de 57.000 euro, suma de 371 de euro pentru un împrumut de 66.500 de euro şi 397 de euro în cazul unei finanţări în valoare de 71.250 de euro.

600 dosare înaintate la fond

Banca Românească a primit garanţii de 53,9 milioane de euro de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM în cadrul celei de-a doua faze a programului.

În prima fază a programului, Banca Românească a avut alocat un plafon de 35 de milioane de euro, din care a acordat până în prezent aproximativ 21 milioane de euro.

„Alte peste 600 de dosare cu o valoare de aproximativ 15 de milioane de euro sunt în faza de pre-aprobare sau înaintate deja Fondului”, se menţionează în comunicat.

Banca Românească, prezentă de 16 ani pe piaţa românească, are o reţea naţională formată din 151 de sucursale.

SURSA: Mediafax