În 2008 și 2009, omul de afaceri Dinu Patriciu a vrut să cumpere subsidiara de la Londra a BCR, Anglo Romanian Bank. La vremea respectivă, pe piață au circulat zvonuri divergente: pe de o parte că BNR și Banca Centrală a Angliei nu a dorit să avizeze această tranzacție, deoarece veniturile cu care omul de afaceri român urma să preia banca nu aveau o proveniență clară, pe de altă parte că, Dinu Patriciu a oferit circa 80 de milioane de euro, iar Erste ar fi cerut 100 de milioane de euro pentru o instituție de credit cu active de 290 de milioane de euro.

Între timp, Patriciu și-a cumpărat o altă bancă în Georgia, condițiile de pe piața internă și internațională s-au înrăutățit, iar în luna aprilie anul trecut, Erste Group a hotărât să lichideze banca londoneză prin integrarea operațiunilor acesteia în BCR. În urma procesului de lichidare finalizat până la sfârșitul lui 2011, banca pe care și-a dorit-o Patriciu a ajuns o notă contabilă în bilanțul BCR la capitolul “alte venituri”, capitol care înglobează veniturile din activități excepționale.

Potrivit raportului Erste Bank,  în bilanțul BCR, îmbunătățirea poziției „alte venituri” cu 19,3 milioane de euro, de la minus 50,2 milioane de euro la minus 30,9 milioane de euro, a rezultat în principal din realizarea unor venituri extraordinare din lichidarea subsidiarei Anglo-Romanian Bank Ltd. Veniturile au contribuit la minimizarea pierderii înregistrată de Erste Bank.