Avocatul Poporului solicită autorităților germane informații despre siguranța sanitară a muncitorilor români sezonieri. În contextul dezvăluirilor din presă privind condițiile în care sunt cazați și lucrează muncitorii plecați din România.

Care este poziția autorităților germane?

Totodată, Avocatul Poporului a trimis o scrisoare Ministrului federal al Muncii din Germania, Hubertus Heil, precum și președintelui Comisiei pentru petiții din Parlamentul german, Marian Wendt, solicitând câteva lămuriri privind situația muncitorilor români sezonieri, potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului.

Întrebările Avocatlui Poporului

– dacă angajatorilor germani li s-a permis aducerea muncitorilor sezonieri după ce au făcut dovada respectării, în locurile de cazare și cele de muncă, a standardelor de igienă firești în această perioadă ?

– ce s-a întâmplat și ce se va întâmpla cu muncitorii sezonieri depistați cu coronavirus? Dacă există posibilitatea instituirii izolării sau a carantinei, cu posibilitatea de a munci pentru muncitorii nou sosiți, care trebuie să lucreze separat de ceilalți angajați timp de 14 zile și nu au voie să părăsească sediul companiei?

– ce se întâmplă cu muncitorii sezonieri care se îmbolnăvesc și au nevoie de asistență medicală? Cine le pune la dispoziție medicamente? În ce condiții au acces la asistență medicală specializată în spital ?