Curtea de Apel București a admis joi, 24 iunie, o cerere vizând soluția de renunțare la urmărirea penală în cazul avocatului Iorgovan George Antonie. Acesta a fost acuzat în 2016 de DNA pentru mărturie mincinoasă. Alături de el, au mai fost trimise în judecată și mai multe nume celebre. E vorba de Terceanu Geanina, judecător în cadrul Tribunalului București, acuzată de luare de mită.

Fostul impresar sportiv Gigi Becali dar și Becali Victor au fost acuzați că au săvârșit infracțiunea de dare de mită. Cristian Borcea se afla și el printre numele vizate de DNA. Președinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo”, la data faptei, a fost la rândul său acuzat de săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În ceea ce-l privește pe Iorgovan George Antonie, procurorii au susținut că acesta „ar fi făcut afirmații mincinoase și nu ar fi spus ceea ce știe cu privire la fapte și împrejurări esențiale asupra cărora a fost întrebat”. Acesta este avocat în Baroul București din anul 2000. El este fiul lui Antonie Iorgovan, fost senator în 3 legislaturi și apoi judecător la Curtea Constituțională – supranumit „Părintele Constituției“.

Ce acuzații a adus DNA

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în cursul lunii februarie 2009, lui Terceanu Geanina, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului Bucuresti, i-a fost repartizat spre judecare un dosar penal. Acesta a devebit cuoscut opiniei publice sub numele de „Dosarul transferurilor de fotbaliști”. În această cauză, inculpații Becali Ioan, Becali Victor și Borcea Cristian, fuseseră trimiși în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de înșelaciune și de evaziune fiscală.

La data de 3 aprilie 2012, Terceanu Geanina a pronunțat o hotărâre de achitare față de toți inculpații trimisi in judecată și pentru toate infracțiunile de care aceștia se făceau vinovați. Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunta această soluție de achitare. judecătoarea ar fi primit, în intervalul aprilie 2009 – mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

Sursa foto: Dreamstime