Raed Arafat a precizat că în prezent sunt 255 de localităţi care au depăşit incidenţa de 3 la mie în ce priveşte infectările cu noul coronavirus. De asemenea, șeful DSU a punctat că între acestea se numără 22 de municipii şi 15 oraşe.

„Cu creşterea numărului cazurilor per general, ajungem şi la creşterea numărului cazurilor în Terapie Intensivă, număr care ne aşteptăm să continue să crească, cel puţin încă o perioadă. Pentru că măsurile luate recent şi care eu sper să fie măsuri eficiente, la acest moment avem 615 localităţi care au incidenţă între 1,5 şi 3 la mie, 255 de localităţi care au depăşit incidenţa de 3 la mie. Ca municipii, avem 44 de municipii care sunt între 1,5 la mie şi 3 la mie. Avem 50 de oraşe care sunt între 1,5 şi 3 la mie. Avem 22 de municipii care sunt peste 3 la mie, avem 15 oraşe care sunt peste 3 la mie”, a spus Arafat, marţi seară, la un post de televiziune, enumerând municipiile Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureş, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea, după cum transmite news.ro.

Pe de altă parte, acesta speră că măsurile luate recent vor duce la o oprire a acestei creșteri pentru că deja se pune o presiune pe sistemul sanitar cu cele 3.000-4.000 de cazuri zilnice.

„Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creşterii, cel puţin să ne oprim la un platou, să începem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că tot o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000, 4.000 de cazuri, 4.000 şi ceva de cazuri pe zi, asta înseamnă un număr important de cazuri la Terapie Intensivă”, a mai spus Raed Arafat.

De asemenea, acesta a precizat că a avut o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi s-au găsit soluţii.

„Sunt convins că soluţiile nu sunt convenabile tuturor colegilor, dar sunt soluţii pentru situaţia în care ne aflăm”, a afirmat Arafat, menţionând suplimentarea locurilor la ATI în Capitală, dar şi în alte judeţe.

Sursă foto: INQUAM/George Călin