Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că învestirea Guvernului „Ludovic I” din prima este o mare realizare, însă le-a transmis susţinătorilor că PSD este în continuare un adversar puternic.

„Ştiţi care este diferenţa între mine şi PSD? Pesediştii, de 30 de ani încoace, au convingerea fermă că fără ei la butoanele puterii în România nu se poate, eu am convingerea fermă că cu ei la butoanele puterii nu se mai poate. Avem motive de optimism. PNL a câştigat alegerile europarlamentare, eu am convocat un referendum şi l-am câştigat cu atât de multe voturi că aproape nimănui nu i-a venit să creadă. 6,5 milioane de români au răspuns ‘Da’ pentru o justiţie dreaptă în România. După care a trecut moţiunea de cenzură. Acum două zile a fost învestit din prima Guvernul Ludovic I şi asta este o mare realizare.

Câştigătorului îi şade bine cu modestia şi avem în continuare lupte grele de dus. Dacă cineva îşi imaginează că PSD a dispărut sau dispare peste noapte, eroare, nu va fi aşa. (…) PSD este în continuare aici, este puternic înşurubat. (…) PSD este un adversar puternic în continuare, nu trebuie să ne facem niciun fel de iluzie, dar motive de optimism avem, însă pentru a câştiga este nevoie de multă implicare. Oricine crede că o bătălie este câştigată înainte să fie câştigată pierde. Voi şi cu mine nu vom face această greşeală”, a spus Iohannis, la o întâlnire cu susţinătorii din Brăila.

El le-a solicitat simpatizanţilor să convingă oamenii să meargă la vot.

„Convingeţi pe toată lumea să meargă la vot! Un vot puternic, clar, din partea românilor, este absolut necesar pentru a merge cu optimism şi curaj mai departe. Bătălia, războiul nu se termină duminică, avem al doilea tur de scrutin (…), locale şi parlamentarele. Europarlamentarele le-am câştigat deja, le bifăm. Mă bazez pe voi în această luptă. Fără români de partea sa niciun politician nu poate să reuşească, iar voi sunteţi armata mea. (…) Pentru ca acest Guvern liberal să poată îndeplini ce a promis românilor este nevoie de votul românilor”, a susţinut Iohannis.

Şeful statului a amintit că a participat miercuri la prima şedinţă a noului Guvern. „A fost o plăcere şi am respirat uşurat”, a adăugat el.

Klaus Iohannis candidează din partea PNL pentru al doilea mandat la alegerile prezidenţiale.